Uitslagen

Op een loodzwaar parcours met enkele passages doorheen de Druivenstreek met vier doortochten te Neerijse, Vossem en Huldenberg werd er weer stevig doorgekoerst.

Een kopgroep van vier reed al vroeg weg, maar de echte finale werd ingeluid door de Duitser Andre Greipel. In de laatste ronden reden de bersterke Sep Vanmarcke, Bert De Backer en Jasper Stuyven weg uit een elitegroepje.

Vanmarcke leek het lange tijd te gaan halen, maar uiteindelijk won Bert De Backer van Argos-Shimano, die door de afwezigheid van kopman Marcel Kittel zijn eigen kans mocht gaan, Jasper Stuyven van het nationale team U23-België maakte het publiek wild enthousiast door in eigen gouw een podiumplaats uit de brand te slepen!!

2012

Een sterke kopgroep sneed de laatste ronde aan. Op minder dan 5 kilometer zag het er naar uit dat ex-meervoudig wereldkampioen Oscar Freire de beste papieren in handen had, samen met Bjorn Leukemans en wedstrijdrevelatie Jelle Wallays stormde ze de helling van de Wijnpers op. Uiteindelijk troepte de ruime kopgroep (met oa Hoogerland, Vanendert, Ista, Amorison etc) weer samen. Op de helling van de Naamsevest spatte de kopgroep weer uiteen en liet Oscar Freire zich verrassen.

Een beresterke Steven Caethoven van Accent Jobs-Veranda Willems gaf de andere het nakijken en smeerde hen enkele lengtes aan, Stijn Neirynk werde knap tweede en Frédéric Amorison kaapte de derde podiumplaats weg. Leukemans, Duyn, Gaudin, Vanmarcke, Freire, Devenyns, Hoogerland en Trentin bezetten de andere ereplaatsen.

Bekijk hier de volledige uitslag van de 46ste editie van de Grote Prijs Jef Scherens, Rondom Leuven, Ereprijs Projob!